•  Fri frakt över 599kr (ord 49 kr)
 •  Alltid 14 dagars öppet köp
 •  Snabba leveranser 

Köpvillkor

 

Köp- och leveransvillkor

Allmänt

För dig som är privatperson gäller Distansavtalslagen (se nedan angående ångerrätt) samt Konsumentköplagen som har strikta bestämmelser. Det innebär att lagen gäller trots att du har avtalat om något annat. För företag inklusive enskilda näringsidkare gäller Köplagen som är dispositiv, vilket innebär att avtal mellan företag gäller i första hand före lagen.

Vi reserverar oss för prisändringar, slutförsäljning och eventuella pris och faktafel som kan finnas på vår sida eller i våra annonser. Vid felaktigt lagersaldo från vårt eller våra leverantörers lager har vi rätt att annullera köpet och återbetala dig som konsument. 

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL). När du registrerat dig och gjort din beställning då samtycker du att vi använder och lagrar dina personuppgifter i vår verksamhet för att på bästa sätt kunna fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Dina uppgifter är skyddade enligt PUL och du har rätt att få ta del av uppgifterna samt att få dessa raderade ur vår verksamhet.

Personuppgifter lagras för att bl a möjliggöra följande:

 • Leverans av en beställd/köpt produkt (inklusive avisering om leverans eller kontakt i samband med försenad leverans).
 • Identifikation och ålderskontroll.
 • Hantering av betalning (inklusive analys av möjliga betallösningar vilket kan innefatta en kontroll gentemot betalningshistorik och inhämtning av kreditupplysningar från kreditupplysningsföretag.
 •  Adresskontroll mot externa källor, t.ex. UC, Creditsafe, Klarna eller liknande.
 •  Hantering av reklamations- och garantiärenden.

 

Skulle något villkor befinnas ogiltigt enligt vad som gäller enligt svensk eller EU rätt innebär detta inte att köpvillkoren i sin helhet blir ogiltiga utan det ogiltiga villkoret skall i så fall ersättas med likvärdig lagenlig text.

 

Leveransvillkor

När du lägger produkten i kundvagnen och går till kassan är det uppenbart vilken betalningsmetod samt vilket fraktalternativ som är tillgängligt, vare sig det gäller en konsument eller företagsbeställning.

Stuffydrop.com erbjuder dig alltid en fast fraktkostnad på 49 kr oavsett storlek!  Vi erbjuder dig fri frakt vid beställningar över 599 kr.

Tyngre/Större beställningar skickas alltid som hemleverans (Exempelvis Möbler, Tv-apparater, Värmepumpar mm)

Normal leveranstid är mellan 2-7 arbetsdagar med möjlighet till hemleverans. Under högsäsong kan det ta längre tid.

Vi skickar beställningar med fraktbolag som Postnord, DHL, DB Schenker, UPS & TNT. 

Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till fraktbolaget och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet och skadan är av den art att den kan hänföras till fraktbolagets hantering, skall du då kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med fraktbolaget inte kan lösas tar du kontakt med oss. 

 

Ej uthämtade paket

Det är ditt ansvar att hämta ut leveransen på uthämtningsplatsen inom den tid som anges i avin du mottagit. Om du inte hämtar ut paketet från uthämtningsstället så kommer paketet att returneras till oss och då tillkommer en frakt- och hanteringsavgift på 195 SEK.

 

Avbeställning

Du kan göra en avbeställning utan kostnad fram till att din beställning hanterats av oss eller vår leverantör. Din begäran om avbeställning är giltig först när du mottagit bekräftelse ifrån oss. Ångerrätten gäller konsumenter och ej företag. Läs mer under ”ångerrätt”. 

 

Felaktig prissättning

Vi förbehåller oss rätten att justera eventuella priser före och efter beställningen är behandlad

Exempel på felaktiga priser:

Om en produkt är märkt med 100 SEK i en butik och produkten i en liknande butik vanligtvis kostar cirka 2 000 SEK då är detta ett felaktigt pris, butiken kan avvisa den i en "skadlig" form. Säljaren kan lämna in anspråk i enlighet med artikel 32 i avtalslagen.

 

Ångerrätt/Reklamation

Som privatperson har du enligt "distansavtalslagen" rätten att ångra ditt köp inom 14 dagar. Om du har en specialbeställd produkt tillverkad enligt dina instruktioner så gäller inte ångerrätten.

Observera att enligt lagen måste du bekosta fraktkostnaderna för returen. Vi har även rätten att debitera dig en viss avgift för värdeminskning. Detta kan bero på att du har använt produkten mer än nödvändigt för att bestämma dess egenskaper eller funktioner. 

Produkten i retur måste vara i ett säljbart tillstånd och förpackningen måste vara oskadad. Försäljningsvillkoret innebär att du kan öppna paketet och kolla på produkten men att du INTE kan använda produkten.

Du kan ej nyttja ångerrätten med stöd i svensk lag på varor vars plombering har brutits, band- och ljudupptagningar där plombering har brutits, varor som tappar sitt värde (exempelvis livsmedel) vid leverans. 

Vi erbjuder dig alltid 1 års garanti på de produkter du köper. Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid exempelvis förslitningsskador. Du betalar själv returfrakten. För återbetalning - ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer.

 

Retur

Vill du utnyttja din ångerrätt ber vi dig följa instruktionerna på fliken Retur/Reklamation. När du skickat in ditt ärende kommer du omedelbart få en bekräftelse via e-post. När vi hanterat ditt ärende kommer du få information om hur du returnerar din order till oss.

När din retur mottagits och godkänts av oss kommer vi genomföra en återbetalning, normalt inom 10 arbetsdagar från godkännande.

 

Reklamation

Har du mottagit en defekt eller felaktig produkt ska du kontakta oss omedelbart. Gäller din reklamation en defekt produkt, ska detta anmälas till Stuffydrop AB senast 2 månader efter att felet upptäckts.

Reklamationsärenden skickas via e-post till [email protected] med nedanstående bilagor:

 • Foto på ytterförpackning
 • Foto på öppen låda
 • Foto/Kopia på fraktsedeln
 • Foto på skadad produkt
 • Fel beskrivning, gärna med hjälp av videoinspelning.

   

Garanti

Alla våra produkter säljes med 1 års garanti från och med leveransdatumet. Garanti omfattar inte produkter inom livsmedel, hälso-och hygienprodukter. Skador som orsakats av oaktsamhet, felaktig användning eller slitage omfattas inte av garantin.

Produkten måste returneras i sin ursprungliga originalförpackning med alla tillbehör, precis som du mottog den. Varje garantiärende hanteras individuellt.

Vill du nyttja din garanti så behöver du kontakta oss via vår e-post [email protected] med följande:

 • Ordernummer
 • Produktbeskrivning
 • Fel beskrivning
 • Bild/Video som visar funktionsfel

 

Betalningsalternativ

- Klarna checkout

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ.

 

- Klarna Faktura

När du betalar med Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter och betalar alltid efter att du mottagit din order. 

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betalningstid - alltid 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 • Möjlighet till delbetalning

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.

 

- Klarna Konto

 

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad, men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betuder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 • Få alltid hem varan innan du betalar.
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet.
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter.
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura.
 • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad.
 • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp.
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång.

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Lär mer: Allmänna villkor 

Läs mer: Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation

 

- Förskottsbetalning

Du betalar in pengar i förväg på vårt bankgironummer. Efter att du skickat din order i kassan får du information på skärmen samt via e-post hur du går tillväga. Räkna med någon dag extra leveranstid om du väljer förskottsbetalning.

Minibeställning 

Vi har en minimibeställning på 149 kr.

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen